Cugat.cat defensa el seu rigor periodístic davant les crítiques de CDC


Temes relacionats

CDC qüestiona la professionalitat de Cugat.cat (31/mar/11)

L'exportaveu d'ERC, Raül Grangé, a les llistes de CiU a les municipals (31/mar/11)


  • Comparteix:

El grup de comunicació municipal Cugat.cat referma el seu compromís amb el rigor periodístic després de les crítiques de CDC, que acusa el mitjà de publicar notícies sense contrastar. Cugat.cat deixa clar que la informació publicada aquest dijous, segons la qual l'exalcaldable d'ERC Raül Grangé anirà a les llistes de CiU a les municipals, és plenament veraç i està contrastada per fonts fidedignes. La direcció del mitjà multimèdia considera que CDC ha difós acusacions infundades sobre la professionalitat periodística del mitjà.

Després del comunicat difós per CDC, Cugat.cat puntualitza que mai publica informacions basades en rumors o sense contrastar, i lamenta que es projectin dubtes sobre la credibilitat i seriositat del mitjà. Cugat.cat no pot atendre la petició de rectificació de CDC, ja que l'argument de l'absència de 'fonts oficials' no és prou sòlid com per justificar una modificació, atesa la veracitat de la informació i l'existència de fonts completament fidedignes. A més, el mitjà municipal vol deixar clar que en cap cas la notícia afirmava que la decisió s'hagués fet oficial, sinó que indicava, precisament, que la llista electoral amb Grangé en posició de sortida està pactada i pendent d'aprovació a l'assemblea de la federació nacionalista prevista per a la setmana vinent.

Per últim, i en contra del que sosté CDC, Cugat.cat no ha afirmat en cap moment que la secció local del partit hagi encarregat una enquesta electoral, el resultat de la qual avança la notícia. Cugat.cat s'ha limitat a afirmar que la federació nacionalista -no de Sant Cugat- disposa d'aquest sondeig, el contingut del qual és el que recollia la notícia.

En cas de conflicte, Cugat.cat s'acull al dictamen del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) si algú, individualment o col·lectivament, veu lesionats els seus interessos per una informació difosa a través del mitjà. Com a servidor públic, Cugat.cat se sotmet, com no podia ser d'una altra manera, al control públic.

XAVIER FORNELLS
Coordinador general de l'OAMCIC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.